Wat is er te zien?

Wat is er te zien?
technieken.jpg

Dag energierekening!

Het Enexis Huis Zwolle wekt alle energie die een gemiddeld huishouden nodig heeft zelf op. Hoe dit kan? Door allerlei duurzame technieken te combineren. Technieken die nu overigens allemaal al op de markt zijn.

Zo heeft het huis zonnepanelen en een laadpaal voor de elektrische auto, maar wordt er ook water hergebruikt en aardwarmte slim benut om alle ruimtes te verwarmen. In het huis laten we zien hoe alles werkt. Kom ook eens een kijkje nemen en ontdek hoe je ervoor kunt zorgen dat je nooit meer een energierekening krijgt.

alles-onder-een-dak.jpg

Smart grid in werking

Enexis Groep heeft inmiddels verschillende pilots gedaan met zogenaamde ‘smart grids’. Dit zijn slimme energienetten die de vraag en het aanbod van energie op elkaar kunnen afstemmen. Piekbelastingen van het energienet kunnen zo in de toekomst worden voorkomen. Bovendien kan dit jou en alle Nederlanders straks het nodige aan energiekosten schelen.

Een slim energienet maakt het voor consumenten namelijk mogelijk om te wassen of de elektrische auto op te laden op het moment dat dit het voordeligst is én om zelf opgewekte energie terug te leveren. In het Enexis Huis in Zwolle kun je ervaren hoe dat werkt.

 

kinderen_keuken_video.jpg

Rondleiding voor scholen

Wil je abstracte thema’s als energiebesparing, duurzame energie en een betere leefomgeving meer laten leven bij leerlingen en scholieren? Neem ze dan eens mee naar het Enexis Huis. We hebben een speciale rondleiding voor leerlingen van groep 7/8, voor het voorgezet onderwijs, middelbaar- en hoger onderwijs. Compleet met lesmateriaal en docentenhandleidingen.

vergaderruimte.jpg

Duurzaam vergaderen

Ook voor een vergadering of workshop is het Enexis Huis een ideale locatie. Zeker als er duurzame onderwerpen op de agenda staan. In de lichte woonkamer zit je heerlijk aan de grote tafel, ver weg van de drukte van kantoor.

Bij mooi weer is er ook plek in de tuin. En willen groepen zich afzonderen? Dan is ook dat geen probleem. Zij kunnen zich namelijk even terugtrekken in de zogeheten strategiekamer. Bovendien regel je in de keuken makkelijk iets te drinken. En is het tijd voor lunch, dan kunnen we zorgen voor heerlijke verse broodjes.

Interessant? Neem dan contact op via e-mail.

technische_ruimte.jpg

Demo van alle technieken

In het Enexis Huis in Zwolle maak je op interactieve wijze kennis met alle belangrijke duurzame technieken die nu op de markt zijn. Van zonnepanelen tot warmtepomp, van laadpaal tot koude-warmteopslag.

We maken alle technieken tastbaar en geven bezoekers informatie op hun eigen niveau. Of het nu gaat om scholieren of energieprofessionals, overheidsmedewerkers of particulieren. Zo zorgen we ervoor dat energieoplossingen gaan leven.

samen-of-alleen.jpg

Kom alleen of samen

Een bezoek brengen aan het Enexis Huis is gratis, maar zorg er wel voor dat je vooraf een rondleiding reserveert. Dit kan al vanaf vier personen, maar als je alleen wilt komen kan dat natuurlijk ook. We delen je dan in bij andere bezoekers.

Kom je met meer dan acht personen of wil je in het huis vergaderen? Laat ons dit even weten via e-mail. We kunnen dan zelfs een programma op maat voor jou opstellen, compleet met een lekkere verse lunch.