Zo maak je leerlingen energiebewust!

28 januari 2019

30 basisschoolleerlingen bezochten het Enexis Huis. Het was een invasie, maar de juf hoefde maar 1 keer te roepen en het was stil.

De kinderen uit de combinatieklas (groep 6/7) van de Schatgraver uit Zwolle  zijn onbevangen en enthousiast.  Ze stellen de ene vraag na de andere, dat maakt het erg leuk.  De kinderen waren goed voorbereid, ze hadden net zelf een project over energie gehad en dit huis was een mooie aanvulling daarop.
Ze vonden speurtochten het leukst
Bij grote groepen krijg ik hulp van Enexis Huis ambassadeurs en deze keer was dat Klaas. Ik heb de klas eerst wat verteld over het huis en daarna zijn we in 2 groepen uit elkaar gegaan.  Klaas heeft op de eerste verdieping een paar filmpjes laten zien, terwijl ik beneden uitleg gaf over de technische ruimte.  De leerlingen gingen op de foto met de fotobooth en kregen het magazine ‘’de Bespaarhelden” mee. Het leukste vonden de kinderen de speurtocht, waar ze zelf mee aan de slag konden met de informatie die ze  gehoord en gezien hadden.  De kinderen hadden zelf ook goede ideeën over hoe je energie kunt besparen, zo zei iemand: “maak een speeltuin met apparaten die energie opwekken”. Tot slot hebben de leerlingen nog een mooie tekening gemaakt over hoe hun eigen duurzame woning eruit gaat zien.
Toen de middag voorbij was, zei één leerling: “ ik wil nog niet weg, ik vind het hier veel te leuk’’.  Kijk daar doe je het voor!
Wil je ook je leerlingen wijzer maken over energie, maak dan snel een afspraak
28 januari 2019.jpg