Samenwerken met bedrijven en basisscholen

06 maart 2019

Woensdag 6 maart 2019 heeft een zeer inspirerende netwerkbijeenkomst plaatsgevonden bij Enexis Groep in Zwolle. Ruim 120 deelnemers van onder andere scholen en bedrijven uit de regio deden mee met verschillende workshops.

Techniek leeft!                                                                                                                
Het centrale thema tijdens deze netwerkbijeenkomst was hoe een goede verbinding gelegd kan worden tussen het onderwijscurriculum en een bedrijfsbezoek. Tim Post van Universiteit Twente inspireerde de deelnemers met zijn presentatie ‘Belang van bedrijfsbezoeken en voorwaarden’. Een verhaal met een duidelijke boodschap. “Een goede voorbereiding, koppeling met lesonderwerpen en het bedrijfsbezoek een kop en een staart geven in de klas zijn. belangrijke ingrediënten om een goede indruk bij de kinderen achter te laten”.

Enexis Huis                                                                                                                                    
Tijdens de bijeenkomst konden deelnemers meedoen aan een workshop in het Enexis Huis Zwolle. Hier lieten we vol trots ons lesmateriaal zien waarmee we het verhaal van Tim konden benadrukken. Het bezoek aan het Enexis Huis begint met een voorbereiding in de klas, daarna het werkelijke bezoek aan het huis zelf en afsluitend kan de leerkracht in de klas het bezoek afsluiten.
Ook zo nieuwsgiering naar ons lesmateriaal, kijk eens op onze website
190306-293 - kopie.jpg