Lespakket voor basisscholen

22 juni 2018

80.000 basisschoolleerlingen wegwijs in het energielandschap met lespakket Evonturiers

Op vrijdag 22 juni heeft Enpuls (onderdeel van Enexis Groep) in een feestelijke setting het 80.000e lespakket Evonturiers uitgereikt aan een aantal leerlingen van de basisschool De Vlieger in Zwolle.

De uitreiking vond plaats in het duurzame Enexis huis en mede initiatiefnemer Missing Chapter Foundation en onlangs aangesloten partner Aldi waren hierbij aanwezig. Met behulp van het gratis lespakket Evonturiers kunnen kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennismaken met de energie van nu en in de toekomst. Op jonge leeftijd leren ze manieren om de CO2- uitstoot te verminderen. Kinderen denken mee over een gezonde toekomst.

Rob van Buitenen, ontwikkelaar bij Enpuls ziet dat kinderen steeds bewuster bezig zijn met klimaatverandering en zich zorgen maken om onze planeet. ’’door kinderen mee te laten denken over het energieverbruik en zodoende de bewustwording te vergroten, hopen we dat ze thuis en in hun omgeving ook hiernaar handelen en hierdoor CO2- uitstoot reduceren.”

Het lespakket Evonturiers sluit ook aan bij een bezoek aan het Enexis huis, in het huis komt de theorie van het lespakket tot leven. Wil je langskomen met groep 7 en 8 van de basisschool, maak dan hier een afspraak.

22 juni 2018.jpg