Kom inspiratie opdoen in het groenste huis van Zwolle

13 januari 2019
Het Enexis Huis Zwolle is het groenste huis van Zwolle. Het huis is volledig zelfvoorzienend, onafhankelijk van fossiele brandstoffen met als basis een slim energienet (smart grid). Het Enexis Huis Zwolle is kosteloos te bezoeken, is laagdrempelig, geeft objectieve informatie en laat je beleven hoe aantrekkelijk duurzaam wonen is.

Bezoekers in 2018
In 2018 gingen 3240 bezoekers je al voor. De bezoekers bestonden vooral uit scholen, overheidsvertegenwoordigers, samenwerkingspartners, zakelijke relaties en consumenten. Er brachten 73 scholen een bezoek aan het  Huis in Zwolle, waaronder basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en leerlingen van MBO of HBO opleiding, meestal richting de techniek.
Steeds meer consumenten
Het Huis is het afgelopen jaar meer gericht op woning eigenaren. Als je het huis bezoekt krijg je niet alleen praktische informatie, maar kan ja ook een persoonlijk plan maken voor verduzaming van je eigen woning. In totaal hebben we 197 woning eigenaren op bezoek gehad, in 2019 zien we dit aantal graag groeien!
Elektrisch rijden testdagen en duurzame huizenroute
In 2018 hebben we ook meer aandacht gehad voor samenwerkingen. Zo hebben we het huis opengesteld voor de ANWB elektrisch rijden testdagen en doen we mee met de nationale duurzame huizenroute.  Mooi om samen met verduurzaming bezig te zijn.
Wil je het huis ook een keer bezoeken of gebruiken voor bijvoorbeeld een thema bijeenkomst over duurzaamheid maak dan snel een afspraak.
enexishuis kleine versie.jpg