Hansa Green Tour

19 juni 2019

Op woensdag 19 juni startte de 10e editie van de Hansa Green Tour bij het Enexis Huis in Zwolle.

De Hansa Green Tour is een netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals. Alle deelnemers rijden met een duurzaam voertuig van Nederland via Duitsland naar Denemarken. Het doel is om duurzame initiatieven op de route te bezoeken, om duurzame technologie en hernieuwbare energie te promoten, om te netwerken en te leren van en met elkaar.

Het welkomstwoord werd deze ochtend gehouden door gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel en aansluitend kreeg men een rondleiding door het Enexis Huis Zwolle.  Tijdens de rondleiding is er vooral gesproken over de toekomst van het Nederlandse energienet en de rol van Enexis Netbeheer als netbeheerder in de energietransitie.  Denk daarbij aan de toekomst van elektrische mobiliteit: wat betekent het voor het elektriciteitsnet als iedereen elektrisch gaat rijden?

Ton van Cuijk (DSO architect bij Enexis Netbeheer) gaf een presentatie over deze uitdagingen van de energietransitie. En dat daar innovatieve oplossingen voor nodig zijn. Een voorbeeld hiervan is Interflex, waarbij marktpartijen worden betrokken om slimmer om te gaan met ons elektriciteitsnet! Meer info op www.enexisgroep.nl.
Wil je deze reis volgen op twitter, dat kan via hashtag#HANSAGT2019.
ton van cuijck.jpg