Ga alsjeblieft samenwerken met zijn allen

29 november 2019
“Ga alsjeblief samenwerken met z’n allen”, sprak Max Holthausen de trainees van Alliander, Enexis Netbeheer, Stedin, TenneT en Gasunie toe. Op vrijdag 29 november werden deze 26 trainees ontvangen in het Enexis Huis Zwolle. 
Zij waren deelnemers aan het tweede evenement van Energiedragers, een initiatief voor en door trainees welke als doel heeft om de samenwerking tussen de netbeheerders te verbeteren. Dit doet de organisatie door activiteiten op te zetten welke trainees met elkaar laat samenwerken, elkaar doet inspireren en in staat stelt om van elkaar te leren. Dit keer stonden er inspirerende presentaties, een duurzame race, twee werkbezoeken en een duurzaamheidsquiz op het programma.

Deze dag draait om innovatie. Niet alleen het Enexishuis en de Hesla pasten in dit plaatje, maar ook het feit dat de rally in duurzame auto’s werd gereden: waterstof, elektrisch en groen gas. De rally werd niet op snelheid gereden, wel konden de teams onderweg punten verdienen door verschillende creatieve opdrachten uit te voeren. Zo mochten zij bijvoorbeeld een filmpje maken waarin ze netbalancering uitlegden, wat leidde tot zeer creatieve beelden.

Tijdens het afsluitende diner werd nog een duurzaamheidsquiz gehouden. De gelukkige winnaars wisten de meeste punten te scoren bij de opdrachten én bij de quiz. Maar gelukkig voelde iedereen zich een winnaar na een dag vol inspiratie, energie én een nieuw netwerk om mee en van te leren.
29 novemeber 2019.JPG