Energiebesparende maatregelen

07 oktober 2019
Om klokslag half 10 stonden er twee mannen in pak met dezelfde groene schoenen voor de deur.  
Ze vertellen dat ze hier een belevingsdag van Florius hebben. Ik dacht nog: “wat toevallig dat ze dezelfde schoenen hebben”.  Totdat de rest van de collega’s binnen druppelen, allemaal met dezelfde groene schoenen en dezelfde riem, wat een mooie bedrijfskleding zeg, een echte eyecatcher.

Daarna kwamen al snel de eerste hypotheekadviseurs binnendruppelen voor de belevingsdag.  Er was een mooi programma voor ze gemaakt.

Als eerste kregen de hypotheekadviseurs een rondleiding. Tijdens de rondleiding gingen de vragen natuurlijk over het financieren van een duurzame woning of het verbouwen van je eigen woning en welke energiebesparende maatregelen je dan kunt nemen. En werd er ervaringen uitgewisseld over hoe men dit zelf thuis heeft gedaan. We hadden zelfs tijd te kort om alles te bespreken.

Na de rondleiding kwam Robert Jansen van Buurkracht iets vertellen over de kracht van Buurkracht. Hoe kun je nu de kloof kleiner maken tussen de consumenten en gemeentes?  Buurkracht is een echte bruggenbouwer, ze activeren, mobiliseren en verbinden.

Tot slot heeft Florius een presentatie gehouden over de financiering van duurzame maatregelen. Wil je de warmte binnen houden met extra isolatie of wil je juist zonnepanelen en kun je dit niet met eigen geld betalen? Dan is een lening speciaal voor het verduurzamen van je huis, misschien een optie.

Heb je binnenkort een hypotheekgesprek? Wellicht begint jouw hypotheek adviseur dan wel over dit inspirerende bezoekje aan het Enexis Huis.
 
23 september florius deel 2.jpg