Beroepenoriƫntatie VMBO Maastricht

06 februari 2020

Op woensdag 15 januari 2020 brachten leerlingen van het VMBO Maastricht een bezoek in het kader van hun beroepenoriƫntatie.

In het Enexis Huis Limburg zijn niet alleen consumenten welkom. Steeds vaker weten ook middelbare scholen ons te vinden. Op woensdag 15 januari 2020 brachten leerlingen van het VMBO Maastricht een bezoek in het kader van hun beroepenoriƫntatie. Deze leerlingen zitten in het voorlaatste of laatste jaar van hun VMBO-opleiding en moeten binnenkort een vervolgopleiding gaan kiezen. Hoe mooi zou het zijn als wij deze leerlingen enthousiast kunnen maken voor een toekomst bij Enexis?

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen uitleg over Enexis als bedrijf en gingen ze aan de slag met de rondleiding. In het Enexis Huis Limburg leerden ze over duurzame oplossingen. Maar, belangrijker nog, op de parkeerplaats wachtten twee bussen op de leerlingen. Enexis monteurs stonden paraat om een kijkje achter de schermen van Enexis te geven.

Om de leerlingen een beeld te geven hoe Enexis kabelstoringen oplost, hadden we een meetwagen opgesteld die we lieten meten op een geprepareerde kabel waarin een storing was gesimuleerd. Tevens kregen de leerlingen uitleg over de verschillende soorten LS en MS kabels die in ons netwerk worden gebruikt en op welke manier woningen hierop worden aangesloten.

Voor het onderdeel Gas was een gasnet gesimuleerd met een hoofdleiding, aansluitleiding tot en met de slimme meter. De hoofdleiding was doorzichtig zodat men kon zien hoe de gasblazen erin toegepast werden. Na tekst- en uitleg over de diverse transport-gasnetten konden de leerlingen zelf ook een hoofdleiding aanboren.

De feedback van zowel leerlingen als begeleiders was erg positief. Het was een leerzame ochtend.

blog1.jpg