Limburgse duurzaamheidsregeling krijgt 75 miljoen uit Europa

17 januari 2019

De Europese Investeringsbank (EIB) en de Provincie Limburg investeren beiden EUR 75 miljoen in de zogeheten ‘Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis’.

Deze regeling is er voor particulieren: zij kunnen er geld lenen om hun woning klaar voor de toekomst te maken. Het is voor het eerst dat de EIB investeert in een fonds dat rechtstreeks geld leent aan particulieren.

Duurzaam thuis

In totaal is er met deze kapitaalinjectie zo’n EUR 234 miljoen beschikbaar voor ‘Duurzaam Thuis’. De provincie heeft een wat ouder woningbestand dan de rest van Nederland. Dat biedt kansen én de noodzaak om nu versneld investeringen te plegen. Het geld dat Limburgers kunnen lenen wordt vooral gebruikt voor het aanbrengen van zonnepanelen, maar ook voor isolatie, aanschaf van een warmtepomp of HR-beglazing. De regeling is er ook voor toekomstbestendige woningaanpassingen, zoals een traplift of drempelverlaging. De leningen worden beheerd en verstrekt door de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Kijk voor meer informatie op: www.limburg.nl/duurzaamthuis

Overeenkomst

De overeenkomst tussen de Provincie Limburg en de Europese Investeringsbank werd vandaag, op donderdag 17 januari 2019, in Maastricht ceremonieel ondertekend door de Vice-President van de EIB, Andrew McDowell en door gedeputeerden Eric Geurts (Energie en Duurzaamheid) en Ger Koopmans (Financiën). Koopmans: “Europees en Limburgs geld wordt hiermee bereikbaar voor Limburgse huishoudens.” (Bron: Nieuwsbrief Provincie Limburg, 18 januari)

inspiratie

In het Enexis Huis Limburg kun je inspiratie opdoen om te kijken wat mogelijk is voor jouw huis. Je bent van harte welkom.

171013_3311.jpg